Sosyal Medya

Güncel

Dağlıca’da 3 asker şehit

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde güvenlik güçlerinin iki gündür devam eden operasyonları sırasında çıkan çatışmada Yarbay İhsan Ejdar'la birlikte 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı. Çatışmalarda 17 PKK'lı ölü ele geçirildi.



Yüksekova bölgesinde güvenlik güçlerinin PKK'ya karşı iki gün önce baÅŸlattığı operasyon devam ederken, bugün Irak sınırındaki DaÄŸlıca'da bir grup teröristle çatışma çıktı. Teröristlerin açtığı ilk ateÅŸle Yarbay Ä°hsan Ejdar ve henüz kimlikleri öÄŸrenilemeyen 2 asker ÅŸehit oldu.

Çatışma bölgesine sevk edilen birliklerin katılımıyla hava destekli operasyonda 17 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi.

 

 

DaÄŸlıca'daki çatışmada ÅŸehit olan Yarbay Ä°hsan Ejdar

 

 

 
 



Genelkurmay BaÅŸkanlığı'nın akÅŸam saatlerinde internet sitesinden yaptığı açıklama ÅŸöyle:

"17 Ekim 2015 tarihinde, DaÄŸlıca bölgesi ve civarında yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında üç kahraman silah arkadaşımız ÅŸehit olmuÅŸ; biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Söz konusu operasyonda ÅŸu ana kadar 17 terörist etkisiz hale getirilmiÅŸ olup çatışmalar devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boÄŸan bu olayda hayatını kaybeden aziz ÅŸehitlerimize Allahtan rahmet, ÅŸehitlerimizin deÄŸerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine baÅŸsaÄŸlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaÅŸlarımıza acil ÅŸifalar temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.